2016 hedeflerinizin başına sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmayı koyarak gelecekteki hayatınızın daha kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz.
Kararlarınızın arkasında durun!
Kararlarınızın arkasında durabilmeniz için ilk olarak doğru, gerçekçi ve yapabileceğiniz hedeflerinizi belirleyin! Hedeflerinize giden yolda önünüze bir çok engel çıkabilir, unutmayın en iyi motivasyon kaynağı sizsiniz ve başarabilirsiniz. Yapılan çalışmalar güvenli yiyecek planı oluşturduğunuzda hedefinize 3 kat daha hızlı ulaşabileceğinizi işaret ediyor. Planınızın olmaması nasıl olsa diyeti bozdum deyip kontrolünüzü kaybetmenize sebep olabilir.
Çeşitlendirin!
Her gün aynı besinleri tüketmek diyeti sıkıcı kılar. Tüketimlerinizde küçük değişiklikler yapmaya çalışın. Her gıda farklı besin öğeleri içerir ve metabolizmanızı farklı derecelerde aktive eder. Çeşitliliği artırmak motivasyonunuzu da artırarak sıkıcılığı ortadan kaldırır ve istikrarlı bir şekilde diyetinize devam etmenize destek olur.
Tokluk hissi için lifli gıdaları artırın!
Diyet lifi sindirime dirençli olan sadece bitkilerden edinilen parçalardır ve sağlık için birçok yararı bulunmaktadır. Birçok hastalıkla savaşmakla kalmaz aynı zamanda midede hacim kaplayarak tokluk süresini uzatır, besin alımını azaltır ve kilo verilmesine de yardımcı olur.
Yiyerek cildinizi de güzelleştirin
Sadece kozmetik ürünlerle değil cildinizi güzelleştirmek için içeriden destek sağlamakta oldukça önemli. Omega-3 yağlarının bilinen en güçlü cilt dostları arasında olduğunu artık herkes biliyor. Omega-3 yağ asitlerinden zengin sardalya ve somonu haftada 1 veya 2 kez tüketmeye çalışın. Mükemmel bir vitamin kaynağı olan ‘bal kabağı’ içerdiği beta-karoten sayesinde cilt güzelleştiren besinlerin başında yer alıyor. Ama unutmayın cildimiz şekeri pek sevmiyor, bu nedenle bal kabağı çorbası daha güzel bir
alternatif.
Sokağa Çıkın, Hareket Edin!
Kilo verdikten sonra bırakacağınız değil hayatınız boyunca uygulayabileceğiniz egzersiz programına başlayın! ‘Sabah erkenden yürürsek daha iyi oluyormuş’, ‘Gece yatmadan önce yürüyüş yapıp uyursak daha fazla yağ yakılırmış’ gibi söylemlere kulak asmayın. Sizin için uygun olan zaman aralığı seçin, bu sabahta olabilir, akşamüstü de! İlk etapta haftada 2-3 gün 45dk.’lık yürüyüş yeterli olacaktır, ilerleyen zamanlarda temponuzu hızlandırarak yürüyüşünüzü 1 saate tamamlamaya çalışın.
Dyt. Mine Bilge
Özel Medicana Konya Hastanesi
Beslenme ve Diyetetik
1 Yorum
Yorum YapHarikasınız