Selva Sağlıklı Yaşam Blogu

  • Nedir, Ne Değildir?
  • Çok Faydalı Bilgiler
  • Sağlıklı Tarifler
  • Sık Sorulan Sorular
  • Ana Sayfa/
  • Nedir, Ne Değildir?/
  • Makarnanın Tarihsel Yolculuğu
17 Ağustos 2014
makarna

Makarnanın Tarihsel Yolculuğu

Selva/ Yorum Yap/ 3418/ 6

Makarnanın uzun tarihsel yolculuğu, her yerde anlatılan gibi 1292 yılında Marco Polo ile Çin’de mi başlamıştır yoksa Marco Polo’nun Kubilay Han’ın yanında kaldığı 17 yıl sonunda Türkler’den mi çıkmıştır tam olarak net değil. Ama şu bir gerçek ki ortaya çıkışına sebep kim olursa olsun, makarna tarihimizde bir efsaneye dönüşmüş. Bir yanda Orta Asya’nın en lezzetli, en bereketli durum buğdayı, diğer yanda buğdayı efsaneleştiren Anadolu’nun maharetli insanı. Ayşe teyzenin erişte makarnası, Fadime ninenin yumurtalısı… Yani bizim topraklarımızın, bizim emeklerimizin en çeşidi bol harmanı… İşte tam da o ellerin hüneri, o ellerin doğallığı Anadolu makarnası… Selva Makarnası…

Gelelim makarna ve İtalya ikilisine. Aslında söylenecek pek de bir şey yok. Sonuç olarak en mükemmelini biz yapıyorsak kökü ister Çin’den gelsin ister Pekin’den… İster İtalyan keşfetmiş olsun ister Alman…

Ve tabii bu kadar geleneksel olarak benimsediğimiz bu lezzet deryası yiyecek de zamana ayak uydurdu. Ve annelerimizin tencerelerindeki domatesli ve salçalı sosların, “bu gün de peynirli olsun” diye tencereye boca ediverdiğimiz yarım kalıp beyaz peynirin yerini, kendini dünyaya açmış makarnamızın gelişim serüvenini tamamlayan ilginç ve enfes soslar aldı. Yani makarna küreselleşme serüveninde büyük bir adım attı…

Makarnanın bu her kesime hitap eden önlenemez yükselişine ise en nefis destek her zaman olduğu gibi SELVA’dan geldi. SELVA bize durum buğdayının en doğal, makarnanın en leziz halini armağan etti. Yurdumuzun eşsiz tatları hak ettiği değeri alsın ve bu tat sofralardan hiç eksik olmasın diye…

Paylaş:
Etiketler:
Makarna Makarnanın Tarihsel Yolculuğu Selva Selva Makarna Selva tadı
← Önceki Makarnanın Pişirme Sırları
Sonraki → Cildinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Koruyun

Benzer Yazılar

  • Nedir_Bu_Antioksidan_Nedir

    Nedir Bu Antioksidan?

  • Selva_2Temmuz_Blog

    Çölyak Hastaları ve Gluten Hassasiyeti Olanlar İçin Glutensiz Hayat Sırları

  • integral-makarna

    İntegral Makarna Nedir?

  • gluten-nedir (1)

    Gluten Nedir?

  • Nsd--8-PLcVyt2R7wiH0HDFBayeCfHpQKtpH77CqWMk

    Zayıflamak için yazı beklemeyin!

Yorum Yap İptal Et

Email adresiniz yayınlanmayacaktır.İşaretli alanların doldurulması gerekmektedir. *

Popüler İçerikler

  • shutterstock_145762676

    Beslenmenize Sağlık Katın: Yulaf Kepeği Faydaları

    1119703 Kez Görüntülendi.
  • shutterstock_147616625

    Daha Sağlıklı Bir Yaşam Mümkün… Yulaf Kepeği Hangi Besinlerle Kullanılır?

    1110200 Kez Görüntülendi.
  • bademlikeskul (1)-page-003

    Lezzetlerimiz tarifsizdir ama! Bir de bunu deneyin: Bademli Keşkül

    1099675 Kez Görüntülendi.

E-Bülten Üyeliği

Selva Resmi Web Sitesi

Web sitesine gitmek için logoya tıklayın.
logo3

Facebook’ta Takip Edin

Twitter’da Takip Edin

@selvamakarna kullanıcısından Tweetler

Önemli…

Her hakkı saklıdır.

Kategoriler

  • Çok Faydalı Bilgiler
  • Genel
  • Nedir, Ne Değildir?
  • Sağlıklı Tarifler

Sayfalar

  • Sık Sorulan Sorular
  • Sizden Gelenler

Arşivler

  • Ocak 2019
  • Kasım 2018
  • Ekim 2018
  • Eylül 2018
  • Temmuz 2018
  • Mart 2018
  • Ekim 2017
  • Eylül 2017
  • Haziran 2017
  • Mayıs 2017
  • Haziran 2016
  • Mayıs 2016
  • Nisan 2016
  • Mart 2016
  • Şubat 2016
  • Ocak 2016
  • Aralık 2015
  • Kasım 2015
  • Ekim 2015
  • Eylül 2015
  • Ağustos 2015
  • Temmuz 2015
  • Haziran 2015
  • Mayıs 2015
  • Mart 2015
  • Şubat 2015
  • Ocak 2015
  • Aralık 2014
  • Kasım 2014
  • Ekim 2014
  • Eylül 2014
  • Ağustos 2014
  • Temmuz 2014
  • Haziran 2014