Selva

Yüksük Makarna

Ditaloni
Fiyat:
1,49 TL
1,39 TL
Durum
Stokta Var
Gramaj:
500 gr.
Koli Tipi:
Pet Koli
İçindekiler:
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu:
0 8690890700054
İç Ambalaj Barkodu:
8 690890200059
Pişme Süresi:
3 Dakika
Koli İçi Adedi:
20
Raf Ömrü:
2 Yıl

100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ

Enerji Protein Yağ Doymuş Yağ Trans Yağ Kolesterol Karbonhidrat Toplam Şeker
358 kcal 10.5 g 1 g 0.3 g 0 0 77 g 2.63 g

Abant Kebaplı Makarna

4 Kişilik

Malzemeler

  • 1 paket Selva Yüksük Makarna,
  • 300 gr kuzu eti,
  • 200 gr süzme yoğurt,
  • 200 gr tereyağı,
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • 1 - Makarnalar haşlanırken; kuzu etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın;
  • 2 - Tavada tereyağı ve karabiberle kavurun.
  • 3 - Kavrulan etleri haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine sırasıyla dizin.
  • 4 - Etlerin üzerine süzme yoğurt, yoğurdun üzerine de tereyağında kızarmış toz kırmızıbiberi dökün.
  • 5 - Domates ve yeşilbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Yüksük makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Yüksük makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.