Selva

Mantı Makarna

Pipe Rigate
Fiyat:
1,75 TL
1,49 TL
Durum
Stokta Var
Gramaj:
500 gr.
Koli Tipi:
Pet Koli
İçindekiler:
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu:
0 8690890720014
İç Ambalaj Barkodu:
8 690890220019
Pişme Süresi:
10 - 12 Dakika
Koli İçi Adedi:
20
Raf Ömrü:
2 Yıl

100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ

Enerji Protein Yağ Doymuş Yağ Trans Yağ Kolesterol Karbonhidrat Toplam Şeker
358 kcal 10.5 g 1 g 0.3 g 0 0 77 g 2.63 g

Kolay Mantı

4 Kişilik

Malzemeler

  • 1 paket Selva Mantı Makarna
  • 250 gr tereyağı
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 2 baş soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım kg yoğurt
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber, tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  • 1 - Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi kıymaya ilave edin ve iyice yoğurun.
  • 2 - Haşlanmış Selva Mantı makarnayı bol suyla yıkayın.
  • 3 - Boşluklarına hazırladığınız kıyma harcını özenli bir şekilde yerleştirin ve tepsiye dizin.
  • 4 - Aralarına tereyağı parçalarını serpiştirin.
  • 5 - Biraz da et suyu katın ve hafif ateşte pişirmeye bırakın.
  • 6 - Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alın.
  • 7 - Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında et suyu ilave ederek pişireceğiniz salçalı sosu gezdirin.
  • 8 - Son olarak tereyağında kızdıracağınız biberi, sosun üzerine ilave edin.
  • 9 - Maydanoz parçaları ile süsleyin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Mantı makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Mantı makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.