İçindekiler: Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu: 0 8690890720014
İç Ambalaj Barkodu: 8 690890220019
Pişme Süresi: 10 - 12 Dakika
Koli İçi Adedi: 20
Raf Ömrü: 2 Yıl
100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ
Enerji
Protein
Yağ
Doymuş Yağ
Trans Yağ
Kolesterol
Karbonhidrat
Toplam Şeker
358 kcal
10.5 g
1 g
0.3 g
0
0
77 g
2.63 g
Kolay Mantı
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket Selva Mantı Makarna
250 gr tereyağı
250 gr az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 baş sarımsak
Yarım kg yoğurt
2 çorba kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1 - Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi kıymaya ilave edin ve iyice yoğurun.
2 - Haşlanmış Selva Mantı makarnayı bol suyla yıkayın.
3 - Boşluklarına hazırladığınız kıyma harcını özenli bir şekilde yerleştirin ve tepsiye dizin.
4 - Aralarına tereyağı parçalarını serpiştirin.
5 - Biraz da et suyu katın ve hafif ateşte pişirmeye bırakın.
6 - Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alın.
7 - Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında et suyu ilave ederek pişireceğiniz salçalı sosu gezdirin.
8 - Son olarak tereyağında kızdıracağınız biberi, sosun üzerine ilave edin.
9 - Maydanoz parçaları ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Mantı makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Mantı makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.