İçindekiler: Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu: 0 8690890700023
İç Ambalaj Barkodu: 8 690890200028
Pişme Süresi: 8 - 10 Dakika
Koli İçi Adedi: 20
Raf Ömrü: 2 Yıl
Enerji
Protein
Yağ
Doymuş Yağ
Trans Yağ
Kolesterol
Karbonhidrat
Toplam Şeker
358 kcal
10.5 g
1 g
0.3 g
0
0
77 g
2.63 g
Musakkalı Makarna
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket Selva Fiyonk Makarna
5 adet orta boy patlıcan
1/2 su bardağı tereyağı
2 baş soğan
250 gr kıyma
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su veya et suyu
2,5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1 - Tereyağında, mümkün olduğunca ince doğranmış soğanları, ardından da kıymayı kavurun.
2 - Bu arada tuz, karabiber ve çekirdekleri çıkartılmış, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesi ilave edin ve domates iyice eriyip kıyma suyunu çekene kadar kavurmayı sürdürün.
3 - Diğer yandan patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun ve birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın, tuzlayın ve yarım saat kadar bekletin.
4 - Acı suları çıkınca soğuk suyla durulayın.
5 - Kızgın çiçek yağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
6 - Bir tepsiye alıp yan yana dizin.
7 - Tenceredeki kıymayı patlıcanların üzerine düzgün şekilde yayın.
8 - Halka halka doğranmış biberlerle domatesleri de üzerlerine dizin ve suyu ilave edin.
9 - Kapağı kapatın ve hafif ateşte yarım saat kadar pişirin.
10 - Ateşten aldıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnanızın üzerinde servis edin.
11 - Dilerseniz domates ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Fiyonk makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Fiyonk makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.