İçindekiler: Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu: 0 8690890700108
İç Ambalaj Barkodu: 8 690890200103
Pişme Süresi: 10 - 12 Dakika
Koli İçi Adedi: 20
Raf Ömrü: 2 Yıl
100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ
Enerji
Protein
Yağ
Doymuş Yağ
Trans Yağ
Kolestrol
Karbonhidrat
Toplam Şeker
358 kcal
10.5 g
1 g
0.3 g
0
0
77 g
2.63 g
Fırında Makarna Kebabı
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket Selva Fırın Makarna
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr az yağlı dana kıyması
300 gr kuru soğan
1/5 demet maydanoz
50 gr tuz
400 ml süt
100 gr un
3 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
1 tutam çörek otu ve susam
Hazırlanışı
1 - Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıymayı bir miktar sıvı yağ ile kavurun, kıyılmış maydanozu ilave edin ve makarna içinin harcını hazırlayın.
2 - Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyin. Rendelenmiş 100 gr kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayın.
3 - Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyin.
4 - 50 gr zeytinyağını 100 gr selva un ile birlikte kavurun. 400 ml süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpın ve kavrulan unun üzerine dökerek, yumuşak muhallebi kıvamında pişirin.
5 - Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökün. Üzerine bir tutam susam ve çörek otunu atarak tepsiyi fırına sürün.
6 - Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20-25 dakika pişirin.
6 - Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapın.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Fırın makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Fırın makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.