İçindekiler: Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu: 0 8690890900010
İç Ambalaj Barkodu: 8 690890200011
Pişme Süresi: 8 - 10 Dakika
Koli İçi Adedi: 20
Raf Ömrü: 2 Yıl
100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ
Enerji
Protein
Yağ
Doymuş Yağ
Trans Yağ
Kolesterol
Karbonhidrat
Toplam Şeker
358 kcal
10.5 g
1 g
0.3 g
0
0
77 g
2.63 g
Menemenli Makarna
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket makarna
3 adet yumurta
5 adet domates
1 adet büyükçe soğan
2 adet çarliston biber
100 gr beyaz peynir (arzu edilen peynir çeşidi kullanılabilir.)
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 - Makarna haşlanırken ayrı bir tavada ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun.
2 - Soğanlar hafif hafif pembeleşmeye başlayınca kabukları soyulan ve küp küp doğranan domatesleri ve hemen ardından da yine küçük küçük doğranan biberleri ilave edin.
3 - Sebzeler iyice piştikten sonra yumurtaları kırın ve karıştırın.
4 - Son olarak da peyniri ilave edin ve bir kez karıştırdıktan sonra ateşten alıp servis yapılacak Selva Burgu makarnanın üzerine dökün.
5 - Sıcakken servis yapın.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Burgu makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Burgu makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.