İçindekiler: Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu: 0 8690890720045
İç Ambalaj Barkodu: 8 690890220040
Pişme Süresi: 10 - 12 Dakika
Koli İçi Adedi: 20
Raf Ömrü: 2 Yıl
100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ
Enerji
Protein
Yağ
Doymuş Yağ
Trans Yağ
Kolesterol
Karbonhidrat
Toplam Şeker
358 kcal
10.5 g
1 g
0.3 g
0
0
77 g
2.63 g
Hamsili Makarna
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket Selva Bukle Makarna
500 gr temizlenmiş hamsi balığı
1 yemek kaşığı kaymak
3 adet domates
100 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber ve fesleğen
Hazırlanışı
1 - Temizlenmiş, kılçıkları ve kuyruğu alınmış hamsileri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
2 - Başka bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile kabuğu soyup rendelediğiniz domatesleri pişirin.
3 - Hazırlanan bu malzemeye tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin ve ardından kavurmuş olduğumuz hamsileri karıştırın.
4 - Haşlayıp süzdüğünüz Selva Bukle makarnanın içerisine 1 yemek kaşığı kaymak ilave edin ve servis tabağına alın.
5 - Hazırladığınız hamsi sosunu makarnanın üzerine dökün.
6 - İsteğinize göre rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip maydanozlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Bukle makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Bukle makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.