Selva

Burgu Makarna

Fusilli
Fiyat:
1,49 TL
1,39 TL
Durum
Stokta Var
Gramaj:
500 gr.
Koli Tipi:
Pet Koli
İçindekiler:
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu:
0 8690890900010
İç Ambalaj Barkodu:
8 690890200011
Pişme Süresi:
8 - 10 Dakika
Koli İçi Adedi:
20
Raf Ömrü:
2 Yıl

100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ

Enerji Protein Yağ Doymuş Yağ Trans Yağ Kolesterol Karbonhidrat Toplam Şeker
358 kcal 10.5 g 1 g 0.3 g 0 0 77 g 2.63 g

Menemenli Makarna

4 Kişilik

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 3 adet yumurta
  • 5 adet domates
  • 1 adet büyükçe soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 100 gr beyaz peynir (arzu edilen peynir çeşidi kullanılabilir.)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • 1 - Makarna haşlanırken ayrı bir tavada ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun.
  • 2 - Soğanlar hafif hafif pembeleşmeye başlayınca kabukları soyulan ve küp küp doğranan domatesleri ve hemen ardından da yine küçük küçük doğranan biberleri ilave edin.
  • 3 - Sebzeler iyice piştikten sonra yumurtaları kırın ve karıştırın.
  • 4 - Son olarak da peyniri ilave edin ve bir kez karıştırdıktan sonra ateşten alıp servis yapılacak Selva Burgu makarnanın üzerine dökün.
  • 5 - Sıcakken servis yapın.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Burgu makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Burgu makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.