Selva

Bukle Makarna

Farfelle Tonde
Fiyat:
1,75 TL
1,49 TL
Durum
Stokta Var
Gramaj:
500 gr.
Koli Tipi:
Pet Koli
İçindekiler:
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
Koli Barkodu:
0 8690890720045
İç Ambalaj Barkodu:
8 690890220040
Pişme Süresi:
10 - 12 Dakika
Koli İçi Adedi:
20
Raf Ömrü:
2 Yıl

100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ

Enerji Protein Yağ Doymuş Yağ Trans Yağ Kolesterol Karbonhidrat Toplam Şeker
358 kcal 10.5 g 1 g 0.3 g 0 0 77 g 2.63 g

Hamsili Makarna

4 Kişilik

Malzemeler

  • 1 paket Selva Bukle Makarna
  • 500 gr temizlenmiş hamsi balığı
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 3 adet domates
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber ve fesleğen

Hazırlanışı

  • 1 - Temizlenmiş, kılçıkları ve kuyruğu alınmış hamsileri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
  • 2 - Başka bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile kabuğu soyup rendelediğiniz domatesleri pişirin.
  • 3 - Hazırlanan bu malzemeye tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin ve ardından kavurmuş olduğumuz hamsileri karıştırın.
  • 4 - Haşlayıp süzdüğünüz Selva Bukle makarnanın içerisine 1 yemek kaşığı kaymak ilave edin ve servis tabağına alın.
  • 5 - Hazırladığınız hamsi sosunu makarnanın üzerine dökün.
  • 6 - İsteğinize göre rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip maydanozlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Bukle makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Bukle makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.