4 Kişilik

Vanilyalı İrmik

Malzemeler

  • 2 su bardağı Selva Vanilyalı İrmik
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su 
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı 

Hazırlanışı

  • 1 - Yağı eritip çam fıstıkları ile birlikte irmiğin rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • 2 - Suyu ve sütü şekerle birlikte bir tencerede karıştırarak ısıtın ve şekerin erimesini sağlayın.
  • 3 - Bu karışımı kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin ve karıştırın.
  • 4 - Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun.