4 Kişilik

Tavuklu Şehriye Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı Selva Kulaklı Şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış ve didilmiş tavuk eti
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 dal maydanoz
  • tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber

Hazırlanışı

  • 1 - Haşlanmış ve didilmiş tavuk etini tereyağında 1-2 dakika kavurun.
  • 2 - Arkasından salça ekleyip bir-iki dakika da bu şekilde kavurun.
  • 3 - Daha sonra tavuk suyunu ve suyu ilave edin.
  • 4 - Su kaynayınca Selva Kulaklı şehriyeleri ilave edin.
  • 5 - Şehriyeler yumuşayınca da limon suyu ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin ve iki üç dakika sonra ateşten alın.

Afiyet Olsun.