4 Kişilik

Tas Kebaplı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Üçlü Burgu Makarna,
  • 500 gr dana kuşbaşı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 2-3 adet defne yaprağı (arzu edilirse)

Hazırlanışı

  • 1 - Soğanı iri küp şeklinde doğrayın ve etle birlikte tereyağında biraz kavurduktan sonra içine kabukları soyulmuş, küp şeklinde iri doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin.
  • 2 - Bir süre daha kavurduktan sonra defneyaprağı ve baharatlarla 2 su bardağı suyu ekleyin ve 40 dakika kadar pişirin.
  • 3 - Haşlanmış ve süzülmüş Selva Üçlü Burgu makarnanızın üzerine dökün.
  • 4 - Dilerseniz defneyaprağıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Üçlü Burgu makarnanızı zevkinize göre 11-13 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Üçlü Burgu makarnanızın diri olmasını isterseniz 11, daha yumuşak olmasını isterseniz 13 dakika kaynatın.