4 Kişilik

Portakallı İrmik

Malzemeler

    Hamur için:
    • 3 yumurta
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı Portakallı İrmik
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu

    Şerbet için:
    • 3.5 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.

Afiyet Olsun.