Hazırlanışı
- 1 - Etleri yayvan bir tencereye koyun ve çok ince olmayacak şekilde doğranan soğanları ve kabukları soyulan domatesleri ilave edip karıştırın.
- 2 - Tencerenin ağzını kapatın ve içindekileri kendi buharıyla pişmeye bırakın.
- 3 - Soyulmuş havuç ve patatesleri etlerin büyüklüğünde doğrayarak tencereye ilave edin.
- 4 - Son olarak bezelye, tuz, karabiber ve suyu koyun, tencerenin ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişirin.
- 5 - Yemeği ateşten alırken üzerine kekik serpin ve haşlayıp süzdüğünüz eriştelerinizin üzerine dökerek servis edin.
- 6 - Arzuya göre defneyaprağı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Erişte makarnanızı zevkinize göre 5-7 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Erişte makarnanızın diri olmasını isterseniz 5, daha yumuşak olmasını isterseniz 7 dakika kaynatın.