4 Kişilik

Orman Kebaplı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Erişte Makarna
  • 1 kg kemiksiz koyun eti
    (biraz büyükçe kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı

  • 1 - Etleri yayvan bir tencereye koyun ve çok ince olmayacak şekilde doğranan soğanları ve kabukları soyulan domatesleri ilave edip karıştırın.
  • 2 - Tencerenin ağzını kapatın ve içindekileri kendi buharıyla pişmeye bırakın.
  • 3 - Soyulmuş havuç ve patatesleri etlerin büyüklüğünde doğrayarak tencereye ilave edin.
  • 4 - Son olarak bezelye, tuz, karabiber ve suyu koyun, tencerenin ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişirin.
  • 5 - Yemeği ateşten alırken üzerine kekik serpin ve haşlayıp süzdüğünüz eriştelerinizin üzerine dökerek servis edin.
  • 6 - Arzuya göre defneyaprağı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Erişte makarnanızı zevkinize göre 5-7 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Erişte makarnanızın diri olmasını isterseniz 5, daha yumuşak olmasını isterseniz 7 dakika kaynatın.