4 Kişilik

Muzlu İrmik

Malzemeler

  • 1 su bardağı Muzlu İrmik
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
  • 1 adet dilimlenmiş muz

Hazırlanışı

  • 1 - Sütün içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • 2 - Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın.
  • 3 - Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün.
  • 4 - Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini ceviz ve muz dilimleri ile süsleyin.
  • 5 - Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın.
  • 6 - Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.

Afiyet Olsun.