4 Kişilik

Musakkalı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Fiyonk Makarna
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 2 baş soğan
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet iri domates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su veya et suyu
  • 2,5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • 1 - Tereyağında, mümkün olduğunca ince doğranmış soğanları, ardından da kıymayı kavurun.
  • 2 - Bu arada tuz, karabiber ve çekirdekleri çıkartılmış, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesi ilave edin ve domates iyice eriyip kıyma suyunu çekene kadar kavurmayı sürdürün.
  • 3 - Diğer yandan patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun ve birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın, tuzlayın ve yarım saat kadar bekletin.
  • 4 - Acı suları çıkınca soğuk suyla durulayın.
  • 5 - Kızgın çiçek yağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
  • 6 - Bir tepsiye alıp yan yana dizin.
  • 7 - Tenceredeki kıymayı patlıcanların üzerine düzgün şekilde yayın.
  • 8 - Halka halka doğranmış biberlerle domatesleri de üzerlerine dizin ve suyu ilave edin.
  • 9 - Kapağı kapatın ve hafif ateşte yarım saat kadar pişirin.
  • 10 - Ateşten aldıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnanızın üzerinde servis edin.
  • 11 - Dilerseniz domates ve maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Fiyonk makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Fiyonk makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.