Hazırlanışı
- 1 - Tereyağında, mümkün olduğunca ince doğranmış soğanları, ardından da kıymayı kavurun.
- 2 - Bu arada tuz, karabiber ve çekirdekleri çıkartılmış, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesi ilave edin ve domates iyice eriyip kıyma suyunu çekene kadar kavurmayı sürdürün.
- 3 - Diğer yandan patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun ve birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın, tuzlayın ve yarım saat kadar bekletin.
- 4 - Acı suları çıkınca soğuk suyla durulayın.
- 5 - Kızgın çiçek yağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
- 6 - Bir tepsiye alıp yan yana dizin.
- 7 - Tenceredeki kıymayı patlıcanların üzerine düzgün şekilde yayın.
- 8 - Halka halka doğranmış biberlerle domatesleri de üzerlerine dizin ve suyu ilave edin.
- 9 - Kapağı kapatın ve hafif ateşte yarım saat kadar pişirin.
- 10 - Ateşten aldıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnanızın üzerinde servis edin.
- 11 - Dilerseniz domates ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Fiyonk makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Fiyonk makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.