4 Kişilik

Misket Köfteli Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Kalem Makarna,

  • Köfte için; 
  • 250 gr kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çorba kaşığı Selva İrmik,
  • 1 çorba kaşığı Selva Un,
  • Kimyon, kekik, tuz ve karabiber,

    Kızartmak için;
  • Sıvıyağ,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 4 adet domates,
  • 1 adet çarliston biber,

Hazırlanışı

  • 1 - Tüm köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
  • 2 - Yoğrulan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak top köfteler hazırlayın.
  • 3 - Hazırlanan köfteleri una bulayarak kızgın yağda kızartın ve sonra kâğıt havlunun üzerine alın.
  • 4 - Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
  • 5 - Çarliston biberi de aynı büyüklükte doğrayın. Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve içine hazırladığınız biber ve domatesleri ilave edin.
  • 6 - Arkasından köfteleri de koyun ve bir tutam tuz ilave ederek domatesler salça kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 7 - Son olarak Selva Kalem makarnaları ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın.
  • 8 - Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Kalem makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Kalem makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.