4 Kişilik

Köfte Güveçli Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva İnce Uzun Makarna
  • 250 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 tas domates suyu
  • 100 gr dilimlenmiş mantar
  • 30 gr tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kâse su
  • Kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  • 1 - Makarnalar haşlanırken; kıyma, ince rendelenmiş soğan, ekmek içi ve yumurtayı birbirine iyice karıştırın.
  • 2 - Tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun.
  • 3 - Fındık büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve tereyağında kızartın.
  • 4 - Kızarttığınız köfteleri, cam fırın tepsisine alın.
  • 5 - Ardından bir tavada küçük küçük doğradığınız soğanları 5 dakika kadar (yumuşayıncaya kadar) kavurun.
  • 6 - Sonra üzerine yeşilbiber, domates suyu, su, baharat ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  • 7 - Pişen bu sosu köftelerin üzerine dökün ve mantarları da ekleyerek bir güveç kabında fırına verin.
  • 8 - 1 saat kadar pişirin. Köfteler yumuşayıp sos koyu bir kıvama gelmeye başladığında fırından çıkarın.
  • 9 - Haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine yayın.
  • 10 - İstenirse güveç pişirilirken 1-2 defne yaprağı ilave edilebilir.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva İnce Uzun makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. İnce Uzun makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.