4 Kişilik

Kıymalı Yoğurtlu Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Spaghetti
  • 200 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 3 kaşık yağ
  • 250 gr yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber ve nane

Hazırlanışı

  • 1 - Selva Spaghettiniz haşlanmaya başladığında; ayrı bir tavada kıymaya, yağ ve ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye ve soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
  • 2 - Sonra kıymaya hafif sulandırılmış salça veya kabukları soyularak doğranmış domatesleri ilave edin ve bir müddet daha kavurun.
  • 3 - Kavurma işlemi bittikten sonra ateşten alın.
  • 4 - Haşlanmış makarnanızın bir kısmını herhangi bir tepsiye dökün.
  • 5 - Tepsiye konan makarnaların üzerine kıymadan bir miktar koyun.
  • 6 - Bu işleme kıyma ve makarna bitene kadar kat kat devam edin.
  • 7 - İşlem bittikten sonra önce sarımsaklı yoğurt arkasından da kızdırılmış tereyağını makarnanın üzerine dökün.
  • 8 - Son olarak pul biberi ekleyin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Spaghettinizi zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Spaghettinizin diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.