Hazırlanışı
- 1 - Selva Spaghettiniz haşlanmaya başladığında; ayrı bir tavada kıymaya, yağ ve ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye ve soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
- 2 - Sonra kıymaya hafif sulandırılmış salça veya kabukları soyularak doğranmış domatesleri ilave edin ve bir müddet daha kavurun.
- 3 - Kavurma işlemi bittikten sonra ateşten alın.
- 4 - Haşlanmış makarnanızın bir kısmını herhangi bir tepsiye dökün.
- 5 - Tepsiye konan makarnaların üzerine kıymadan bir miktar koyun.
- 6 - Bu işleme kıyma ve makarna bitene kadar kat kat devam edin.
- 7 - İşlem bittikten sonra önce sarımsaklı yoğurt arkasından da kızdırılmış tereyağını makarnanın üzerine dökün.
- 8 - Son olarak pul biberi ekleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Spaghettinizi zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Spaghettinizin diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.