4 Kişilik

Hamsili Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Bukle Makarna
  • 500 gr temizlenmiş hamsi balığı
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 3 adet domates
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber ve fesleğen

Hazırlanışı

  • 1 - Temizlenmiş, kılçıkları ve kuyruğu alınmış hamsileri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
  • 2 - Başka bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile kabuğu soyup rendelediğiniz domatesleri pişirin.
  • 3 - Hazırlanan bu malzemeye tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin ve ardından kavurmuş olduğumuz hamsileri karıştırın.
  • 4 - Haşlayıp süzdüğünüz Selva Bukle makarnanın içerisine 1 yemek kaşığı kaymak ilave edin ve servis tabağına alın.
  • 5 - Hazırladığınız hamsi sosunu makarnanın üzerine dökün.
  • 6 - İsteğinize göre rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip maydanozlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Bukle makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Bukle makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.