4 Kişilik

Fırında Makarna Kebabı

Malzemeler

  • 1 paket Selva Fırın Makarna
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gr az yağlı dana kıyması
  • 300 gr kuru soğan
  • 1/5 demet maydanoz
  • 50 gr tuz
  • 400 ml süt
  • 100 gr un
  • 3 adet yumurta
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 tutam çörek otu ve susam

Hazırlanışı

  • 1 - Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıymayı bir miktar sıvı yağ ile kavurun, kıyılmış maydanozu ilave edin ve makarna içinin harcını hazırlayın.
  • 2 - Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyin. Rendelenmiş 100 gr kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayın.
  • 3 - Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyin.
  • 4 - 50 gr zeytinyağını 100 gr selva un ile birlikte kavurun. 400 ml süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpın ve kavrulan unun üzerine dökerek, yumuşak muhallebi kıvamında pişirin.
  • 5 - Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökün. Üzerine bir tutam susam ve çörek otunu atarak tepsiyi fırına sürün.
  • 6 - Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20-25 dakika pişirin.
  • 6 - Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapın.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Fırın makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Fırın makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.