4 Kişilik

Fasulye Kavurmalı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Kristal Kesme Makarna
  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan.

Hazırlanışı

  • 1 - Fasulyeler yıkandıktan sonra üç parça olacak şekilde doğrayın.
  • 2 - Daha sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • 3 - Ardından suyu iyice çıkana kadar süzün. Bir tencereye bir miktar sıvıyağ koyun ve ince ince doğranan soğanı kavurun..
  • 4 - Soğan, hafif bir pembelik kazanınca fasulyeleri ilave edin ve bir müddet kavurun.
  • 5 - Fasulyeler ezilmeye başlayınca yumurtaları fasulyenin üzerine kırın ve karıştırmadan yayılmasını sağlayın..
  • 6 - Yumurta hafif hafif pişmeye başlayınca, haşlanan ve süzülen makarnayı ilave edin.
  • 7 - Karıştırmadan, bir beş dakika daha pişirin.
  • 8 - Ateşten alınan tencere bir-iki dakika bekledikten sonra geniş bir servis tabağına ters çevirerek sıcakken servis yapın.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr. makarna için 1 lt. suya 10 gr. tuz yeterlidir. Selva Kristal Kesme makarnanızı zevkinize göre 12–14 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Kristal Kesme makarnanızın diri olmasını isterseniz 12, daha yumuşak olmasını isterseniz 14 dakika kaynatın.