4 Kişilik

Çoban Kavurmalı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Kelebek Makarna
  • 500 gr kuzu eti
  • 200 gr mantar
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • 1 - Kuzu etini tencereye koyarak tereyağında kavurun. Etler yumuşayınca sırasıyla, ufak ufak doğranan soğanları, çarliston biberi ve mantarı ilave edin.
  • 2 - Malzemeler pişince ateşten almaya yakın kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin.
  • 3 - Son olarak patatesleri küp şeklinde doğrayın ve yağda kızarttıktan sonra yemeğe karıştırın..
  • 4 - İsteğe bağlı olarak maydanoz da ilave edebilirsiniz.
  • 5 - Yemek piştikten sonra haşlayıp süzdüğünüz Selva Kelebek Makarnalarınızın üzerine dökerek servis edin.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Kelebek Makarnanızı zevkinize göre 12-14 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Kelebek Makarnanızın diri olmasını isterseniz 12, daha yumuşak olmasını isterseniz 14 dakika kaynatın.