4 Kişilik

Beğendi Çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı Selva Kare Şehriye
  • 2 yemek kaşığı Selva Un
  • 150 gr kavurmalık et
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • et bulyon

Hazırlanışı

  • 1 - Sıvıyağ ile birlikte tereyağını boş bir tencerede eritin, eriyen yağın içerisine un katarak pembeleşinceye kadar kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin ve iyice kavrulan karışıma 2 su bardağı su ile süt ekleyin.
  • 2 - Koyulaşıncaya kadar kaynadıktan sonra robot ile inceltilen kavurmalık eti kaynayan çorbanın içine ilave edin.
  • 3 - Et bulyon, tuz, karabiber ve haşlanmış olan kare şehriyeyi karışıma ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • 4 - Servis esnasında, bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında kırmızı toz biber kavurarak çorbanın üzerine dökün. Afiyet Olsun.

Afiyet Olsun.