4 Kişilik

Annemin Şehriye Çorbası

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı Selva Tel Şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 2 orta irilikte domates veya yarım
    kaşık domates salçası
  • 6 bardak et suyu veya su
  • Tuz

Hazırlanışı

  • 1 - Et suyunu (su), tuzu atarak kaynatın.
  • 2 - Şehriyeleri kaynayan suya dökün ve kaynatmaya devam edin.
  • 3 - Başka bir kapta iki kaşık yağa, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ilave edin ve yağda iyice pişirin.
  • 4 - Tel şehriyeler yumuşayınca ateşten alın, üzerine yağda erimiş domatesi dökün, karıştırın ve servis edin.
  • 5 - Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz, karabiber ekebilir, limon sıkabilirsiniz.

Afiyet Olsun.