Hazırlanışı
- 1 - Makarnalar haşlanırken; kuzu etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın;
- 2 - Tavada tereyağı ve karabiberle kavurun.
- 3 - Kavrulan etleri haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine sırasıyla dizin.
- 4 - Etlerin üzerine süzme yoğurt, yoğurdun üzerine de tereyağında kızarmış toz kırmızıbiberi dökün.
- 5 - Domates ve yeşilbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Makarna Pişirme Önerisi:
Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Yüksük makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Yüksük makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.