4 Kişilik

Abant Kebaplı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket Selva Yüksük Makarna,
  • 300 gr kuzu eti,
  • 200 gr süzme yoğurt,
  • 200 gr tereyağı,
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • 1 - Makarnalar haşlanırken; kuzu etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın;
  • 2 - Tavada tereyağı ve karabiberle kavurun.
  • 3 - Kavrulan etleri haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine sırasıyla dizin.
  • 4 - Etlerin üzerine süzme yoğurt, yoğurdun üzerine de tereyağında kızarmış toz kırmızıbiberi dökün.
  • 5 - Domates ve yeşilbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi:

Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Yüksük makarnanızı zevkinize göre 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün. Yüksük makarnanızın diri olmasını isterseniz 8, daha yumuşak olmasını isterseniz 10 dakika kaynatın.