Sizden Gelen Tarifler

0 Kişilik

Midye Şehriyeli Tavuk Dolması

Yapılışı

Tavuk dolması için önce tavuğunuzu iyice yıkayıp temizleyin daha sonra 1 tatlı kaşığı salça,1 yemek kaşığı limon ,1 yemek kaşığı zeytinyağ ve biraz pul biber ile tavuğun içini ve dışını iyice ovun mümkünse 1-2 saat kadar buz dolabında bekletin. İçi için ise ıslatılmış 1 SU bardağı bardak) pirinçten epeyce diri kalacak şekilde pilavınızı pişirin piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı kuş üzümü ,ve baharatları (karabiber,çok az tarçın ,yenibahar...)1 çay bardağı SELVA MİDYEŞEHRİYE koyup karıştırın. Tavuğunuzun içine pilavı yerleştirip tavuğun açık kalan kısmını dikin ve fırın poşetine koyup yaklaşık 1 saat kadar pişirin .Pişme süresinin son 10 dakikasında fırın poşetini açıp tavuğu fırına öyle sürün daha iyi kızaracaktır. Benim hazırladığım tavuk 1 saatte pişti ama tavuğun büyüklüğüne göre süre azalabilirde artabilirde siz çatalı tavuğunuza batırarak pişip pişmediğini anlaya bilirsiniz. ama görüntü süper tavugun kendi suyuyla pişmiş midyeleri görmelisiniz
Gönderen: Nadire Kaldırım
Yöre: Bilinmiyor