1
Çubuk makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de bölmeniz gerekmiyor. Bırakın, kaynar suda yarı boylarına kadar dursunlar. Uçları yumuşayınca, elinizle yukarıdan bastırarak hepsini boylu boyunca suyun içine sokabilirsiniz. |
2
Makarna haşlarken yaşanan önemli bir sıkıntı da haşlama suyunun taşmasıdır. Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. |
3
Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip, makarna süzüldükten hemen sonra üzerine dökün ve karıştırın. Makarnayı ayrıca sosla birlikte tekrar pişirmeyin. |
4
Özene bezene hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz. Mesela tencerenin dibi tutabilir ya da alt tarafı ısınıp üst kısmı soğuk kalabilir. Oysaki makarna kabını kaynar su dolu tencerenin içine koyup bir süre ocakta bekletirseniz, bu sorundan kurtulmuş olursunuz. |
5
Makarnayı daima içinde kaynar bol su bulunan büyük boy bir tencerede haşlayın. 1 paket, 500gr makarnayı 5lt suyla haşlayınız ve bu gramaja uygun büyüklükte tencere seçiniz. |
6
Çubuk makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de bölmeniz gerekmiyor. Bırakın, kaynar suda yarı boylarına kadar dursunlar. |
7
Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz. Ama belirli bir müddet soslanmadan bekleyecekse yapışmaması için sıvı yağla yağlayarak bekletebilirsiniz. |
8
Haşlama suyunuz kaynayıp makarnanızı attıktan sonra makarnaları tahta bir kaşıkla muhakkak 1 kez karıştırınız. |
9
Makarnanın ideal pişirme süresi paketlerimizin üzerinde yazmaktadır. Bu süre makarnanın şekline göre değişir. Kaynayan suya makarnayı kattıktan sonra suda belirli bir süre durulma olacaktır. Makarnanızın pişme süresi bu durulma geçip su tekrar kaynamaya başladıktan sonra başlar. Makarnanın pişip pişmediğini anlamanın en geçerli yolu ise tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında paket üzerinde yazan süreden 3, 2 ve 1 dakika önceden makarnanın tadına bakınız. |
10
Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever. Tuzu, makarnanın suyu kaynadıktan sonra atmalısınız. Tuzun erimesine fırsat verdikten sonra makarnanın hepsini aynı anda atınız. Eğer tuz diyetiniz varsa tuz yerine limon sıkabilirsiniz. |
11
Makarnayı süzmek için küçük delikli ve ayaklı bir süzgeç daha iyi olur. İri delikli süzgeçler pişme suyunun bir anda boşalıp makarnaların birbirine yapışmasına neden olur. Halbuki makarnayı bir miktar nemli bırakmakta fayda vardır. Böylece makarnanın, sosunu i |