Makarna ağır işlerle uğraşanlar için önemli bir gıdadır. Gün içinde bedenen ya da zihnen çalışıyor, spor yapıyor ve yoruluyorsanız; haftada en az 3 öğün makarna sizi canlandırır...
Yapılan araştırmalarda makarna, mutluluk verdiği tespit edilen gıdalardan birisidir. Çocukların en sevdiği yemeklerin başında gelir. Daha fazla gülümsemek ve hep çocuk kalmak için haftada en az 3 öğün makarna sizi keyiflendirir...
Sade makarna sadece durum buğdayı irmiği ve sudan üretilir. İçinde herhangi bir gıda katkısı bulunmamaktadır. Besin değerlerini durum buğdayından alır. Besleyici öğünler yemek istiyorsanız haftada en az 3 öğün makarna size iyi gelir...
Makarnayı üzerinde yağlı, şekerli ve aşırı kalorili soslarla tüketmeyin. Hafif bir sosla hazırlanan bir tabak makarnaya kim itiraz edebilir ki. Az zeytinyağıyla pişmiş sulu yemeğinizi makarnayla birleştirip ekmek yemeden sofradan kalkabilirsiniz.
Sade makarna, durum buğdayından elde edilen irmikle yapılır. İrmik suyla yoğrulur. Başka bir katkı maddesi ilave edilmez. Elde edilen hamur kalıplardan geçirilir, biçimlendirilir ve ısı teknolojisi ile kurutulur, soğutulur ve ardından paketlenir. Makarna, çok gelişmiş bir teknoloji ile hijyenik ortamda üretilen, son derece dayanıklı bir besin maddesidir.
Dünya üzerinde hemen hemen her ülkenin mutfağında makarna pişer. Makarnaya; İtalyanlar "pasta, spaghettı", Amerikalılar "spaghettı-noodles-macaronı", İngilizler "pasta-macaronı", Almanlar "teıgwaren-spaetzlı", Çinliler "meın", japonlar ise "udon" der. Farklı dillerde ve biçimlerde söyleniyor olsa da, lezzetinin evrenselleştiği bir gerçektir.