Makarna ve Yaşam

Selva

Sporcular Niçin Makarna Tüketir?

Makarna ağır işlerle uğraşanlar için önemli bir gıdadır. Gün içinde bedenen ya da zihnen çalışıyor, spor yapıyor ve yoruluyorsanız; haftada en az 3 öğün makarna sizi canlandırır...

Makarna mutluluk verir mi?

Yapılan araştırmalarda makarna, mutluluk verdiği tespit edilen gıdalardan birisidir. Çocukların en sevdiği yemeklerin başında gelir. Daha fazla gülümsemek ve hep çocuk kalmak için haftada en az 3 öğün makarna sizi keyiflendirir...

Selva
Selva

Makarnanın içeriğinde ne var?

Sade makarna sadece durum buğdayı irmiği ve sudan üretilir. İçinde herhangi bir gıda katkısı bulunmamaktadır. Besin değerlerini durum buğdayından alır. Besleyici öğünler yemek istiyorsanız haftada en az 3 öğün makarna size iyi gelir...

Makarna ve formunuz...

Makarnayı üzerinde yağlı, şekerli ve aşırı kalorili soslarla tüketmeyin. Hafif bir sosla hazırlanan bir tabak makarnaya kim itiraz edebilir ki. Az zeytinyağıyla pişmiş sulu yemeğinizi makarnayla birleştirip ekmek yemeden sofradan kalkabilirsiniz.

Selva
Selva

Makarna nasıl üretilir?

Sade makarna, durum buğdayından elde edilen irmikle yapılır. İrmik suyla yoğrulur. Başka bir katkı maddesi ilave edilmez. Elde edilen hamur kalıplardan geçirilir, biçimlendirilir ve ısı teknolojisi ile kurutulur, soğutulur ve ardından paketlenir. Makarna, çok gelişmiş bir teknoloji ile hijyenik ortamda üretilen, son derece dayanıklı bir besin maddesidir.

Evrensel lezzet makarna...

Dünya üzerinde hemen hemen her ülkenin mutfağında makarna pişer. Makarnaya; İtalyanlar "pasta, spaghettı", Amerikalılar "spaghettı-noodles-macaronı", İngilizler "pasta-macaronı", Almanlar "teıgwaren-spaetzlı", Çinliler "meın", japonlar ise "udon" der. Farklı dillerde ve biçimlerde söyleniyor olsa da, lezzetinin evrenselleştiği bir gerçektir.