Basın Bültenleri

AYŞE TÜTER’DEN SELVA‘YA ÖZEL ÖNERİLER

Geleneksel sofraları unutulmaz kılan; birliktelik içerisinde özenle hazırlanan sofralar ve keyifle yenen yemeklerdir. Bu anlarda Türk mutfağının eşsiz et yemekleri Selva makarna ile buluşur ve muhteşem geleneksel tatlara dönüşür.

AYŞE TÜTER’DEN SELVA‘YA ÖZEL ÖNERİLER 

Geleneksel sofraları unutulmaz kılan; birliktelik içerisinde özenle hazırlanan sofralar ve keyifle yenen yemeklerdir. Bu anlarda Türk mutfağının eşsiz et yemekleri Selva makarna ile buluşur ve muhteşem geleneksel tatlara dönüşür.
 
İşte bundan dolayı, lezzet severlerin yakından takip ettiği ünlü yemek yazarı Ayşe Tüter, Selva’ya özel bir menüsü hazırladı.
 
Özenle pişirilen et yemekleri ile Selva makarnayı buluşturan Ayşe Tüter, görkemli sofralar için birbirinden lezzetli tarifleriyle hanımlara rehberlik edecek.

İşte Ayşe Tüter’in Selva’ya özel muhteşem kurban bayramı tarifleri;

Saray Usulü Kar Makarnası 

Malzemeler: 
·         Yarım paket Selva Anadolu Lezzetleri Yumurtalı Erişte
·         100 gr. tulum peyniri
·         1 adet kuru soğan
·         3 çorba kaşığı zeytinyağı
·         1 çorba kaşığı sirke
·         1 su bardağı mantar
·         Tuz
·         3 su bardağı et suyu
·         1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  Yapılışı: 3 bardak et suyunda Selva Erişte’yi 10 dakika haşlayın. Diğer bir tencerede soğanı yağla hafif kavurun, sirke ve mantarları ilave ettikten sonra 5 dakika pişirin.  Haşladığınız erişteyi üzerine koyup karıştırın. Ceviz ve tulum peyniri ile servis edebilirsiniz.
 

 

Sultan Havuzu

Malzemeler:
·         1 paket Selva Ziyafet Sofrası Kelebek Makarna
·         2 kaşık sıvı yağ
·         3 diş sarımsak
·         500 gr. kuzu eti
·         2 adet domates
·         2 adet yeşil biber
·         1 tatlı kaşığı şeker
·         2 adet karanfil
·         1 adet defne yaprağı
·         Kırmızıbiber
·         Kekik
·         Karabiber
·         1 kaşık zeytinyağı
   Yapılışı: Bir tencerede Selva Kelebek Makarnayı haşlayın. Diğer bir tencerede 2 kaşık sıvıyağ, 2-3 diş sarımsak kavurun. Üzerine kuzu eti koyarak soteleyin. Etler pembeleşmeye başlayınca 2 adet domates rendesi, 2 adet yeşil biber, 1 defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 adet karanfil, tuz, bir kaç adet karabiber koyarak karıştırın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber koyun ve harmanlayın. Haşlanan Selva Makarnayı bir tabağa alarak ortasını açın ve hazırlanan et karışımını ekleyin. Bir kaşık tereyağı ateşte kavurun, üzerine gezdirin.Yeşil salata ile servis yapabilirsiniz. 
 Şark Makarnası 

 

 

Malzemeler:

1 paket Selva Ziyafet Sofrası Burgu Makarna·

·         4 adet kuru soğan
·         2 çorba kaşığı salça
·         500 gr. parça et
·         1 su bardağı haşlanmış nohut
·         Tuz
·         1 çay kaşığı tarçın
·         Karabiber
·         Yarım çay kaşığı karanfil tozu
  Yapılışı: Selva Makarnayı haşlayın. Tencerede sıvıyağ ve etleri soteleyin.
Yarım soğan ve salça ilave ederek karıştırın. Üstünü geçecek kadar su ekleyin. Etler
yumuşayınca nohut ve kalan soğanı da ilave ederek karıştırın. Etin suyundan
makarnaya gezdirerek harmanlayın. Haşlanan makarnayı tepsiye dökün ve üzerine etli karışımı ilave edin. Tarçın ve karanfil tozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.