Makarna
Ana Sayfa
  Çubuk Makarna
  İnce Çubuk Makarna
  Fırın Makarna
  Fiyonk Makarna
  Bukle Makarna
  Kelebek Makarna
  Kalem Makarna
  Erişte Makarna
  İnce Uzun Makarna
  Üçlü Burgu Makarna
  Mantı Makarna
  Yüksük Makarna
  Burgu Makarna
  Kristal Kesme
  Yassı Çubuk
  Kuskus
  Boncuk
  Dirsek
  Kısa kalem
   
  » Tarifini Gönder
  Siz de tariflerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...
Tıklayın...
Mantı / Pipe Rigate
 
Gramaj:
500 gr.
İçindekiler:
Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.
İç Ambalaj Barkodu:
8 690890220019
Koli İçi Adedi:
20
Koli Tipi:
Pet Koli
Koli Barkodu:
0 8690890720014
Pişme Süresi:
10 - 12 Dakika
Raf Ömrü:
2 Yıl
 
100 g PİŞMEMİŞ MAKARNANIN BESİN ÖĞELERİ / NUTRITION INFORMATION OF 100 g UNCOOKED PASTA
ENERJİ / ENERGY 358 kcal
PROTEİN / PROTEIN 10.5 g
YAĞ/ FAT 1 g
Doymuş Yağ / Saturated Fat 0.3 g
Trans Yağ / Trans Fat 0
Kolesterol / Cholesterol 0
KARBONHİDRAT/ CARBOHYDRATE 77 g
Toplam şeker / Total Sugar 2.63 g

Kolay Mantı
 
İÇİNDEKİLER
  • 1 paket Selva Mantı Makarna
  • 250 gr tereyağı
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 2 baş soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım kg yoğurt
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber, tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI

Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi kıymaya ilave edin ve iyice yoğurun. Haşlanmış Selva Mantı makarnayı bol suyla yıkayın. Boşluklarına hazırladığınız kıyma harcını özenli bir şekilde yerleştirin ve tepsiye dizin. Aralarına tereyağı parçalarını serpiştirin. Biraz da et suyu katın ve hafif ateşte pişirmeye bırakın. Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında et suyu ilave ederek pişireceğiniz salçalı sosu gezdirin. Son olarak tereyağında kızdıracağınız biberi, sosun üzerine ilave edin. Maydanoz parçaları ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.


Makarna Pişirme Önerisi: Lezzetli bir makarna pişirmek için büyükçe bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu, kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Her 100 gr makarna için 1 lt suya 10 gr tuz yeterlidir. Selva Mantı makarnanızı zevkinize göre 10-12 dakika karıştırarak pişirin. Haşlanan makarnayı süzün.
Mantı makarnanızın diri olmasını isterseniz 10, daha yumuşak olmasını isterseniz 12 dakika kaynatın.